Produkt roku 2017 – modulární pivovarské tanky

Produkt roku 2017 - modulární pivovarské tanky

Na začátku roku 2017 jsme uvedli na trh náš nový výrobek – cylindrokónické tanky stavebnicové konstrukce. CCTM jsou modulární tanky, které umožňují snadno uživatelsky měnit aktuální konfiguraci tanku a přizpůsobovat tak funkce a optimální sestavu pivovarského tanku momentálním potřebám sládka.

Při vývoji modulárních cylindrokónických tanků jsme vycházeli z požadavků a námětů českých sládků. Důkladně jsme vyslechli a analyzovali zkušenosti několika českých sládků a provozovatelů minipivovarů, kteří srozumitelně popsali výhody a nevýhody CK tanků od různých výrobců, které se používají v českých malých pivovarech. Navrhli jsme a konzultovali s nimi různá řešení a nakonec zvítězil koncept pivovarských tanků, řešených jako stavebnice.

Cylindrokónické tanky od Czech minibreweries s.r.o. se skládají z tzv. základního tanku (tlaková nádoba vyrobená v souladu s evropskou směrnicí pro tlakové nádoby PED 2014/68/EU), který se vyrábí ve dvou variantách z hlediska povoleného přetlaku a ve třech variantách s odlišným řešením konstrukce vnitřních a vnějších plechů a svárů.

Stavebnicový systém však dělají teprve desítky různých rozšiřujících armatur a doplňků. Ty si může provozovatel minipivovaru zvolit dle aktuálních potřeb a připojit je k základnímu tanku. Jinými slovy – pivní tanky mohou mít v průběhu času různou funkci.  Pro provozovatele je velmi snadné optimalizovat nastrojení tanku jeden týden pro hlavní kvašení a druhý týden například pro studené chmelení piva, anebo třeba tank překonfigurovat pro stáčení piva do lahví či kegů. Případně může stejný tank nakonfigurovat pro sezónní výrobu nápoje cider. To vše za několik minut a bez nepovoleného zasahování do schválené tlakové nádoby.

Motto : Nejlepší rozhodnutí jsou ta, která lze kdykoliv změnit…


Více o modulárních cylindrokónických tancích

About Author: spravce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *